START  |  SITEMAP  |  PRINT

Se vores præsentationsvideo.
Klik her.

Eller se den på din telefon ved at scanne QR-koden
Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Lokalavisen Assens 06.11.2007

MJ-Handel sælger sin malerafdeling
Men den nye ejer lover, at kundekredsen på Vestfyn stadig kan købe miljørigtig maling

SANDAGER: 1. november overtog midtfynske Lørup Malervarer MJ-Handels malerafdeling i Sandager ved Assens.

Mogens Jespersen, MJ Handel, vil fremover udelukkende koncentrere sig om produktion og salg af Fuerza Vital Hybenprodukter, fortæller Ejner Rasmussen, Lørup Malervarer.
Dermed bliver MJ-Handels malerafdeling fremover en del af vor virksomhed i det gamle savværk i Lørup mellem Ryslinge og Ringe. Her har Ejner Rasmussen sammen med Lene Thorup de seneste 11 år forhandlet miljørigtige malervarer fra Wolf´s Linoliemaling- og trætjærefabrik m.fl.

Fokus på service
Vi har gennem en årrække samarbejdet med Mogens Jespersen om at servicere købere af linolieprodukter med størst mulig ekspertise, fortæller de to ejere. Vi har sat fokus på, hvor vigtigt det er at give råd og vejledning til vore kunder om brugen af de produkter, de køber. På den måde sikrer vi, at vore kunder nu også er så fortrolige med produkterne, at de får det bedste resultat ud af deres arbejde og dermed deres investering. Også på Vestfyn

Vores forretning kan også tilbyde at tone maling efter alle de kendte skalaer NCS, TVT og RAL. Dermed kan alle typer maling tones direkte på vort udstyr, så kunderne kan få deres maling med hjem. Vi lærer hele tiden selv nyt af de mange forskellige udfordringer, vi bliver præsenteret for gennem vore kunder. Den viden og erfaring vi på denne måde har oparbejdet gennem mange år, glæder vi os til fremover også at tilbyde vore nye kunder på Vestfyn. Den direkte personlige kontakt med vore kunder i forretningen i Lørup eller pr. telefon er meget vigtig for det tillidsforhold
vi efterhånden har etableret med vor voksende kundekreds. Kontakt og tillid er således en naturlig del af det at handle i Lørup. For de kunder,som måtte ønske det, sender vi gerne varerne.

Kamp mod landbodød
Ejner Rasmussen og Lørup Malervarer blev landskendt for hans kamp mod myndighederne om den manglende skiltning i området omkring den nye motorvej til Svendborg. Hans små finurlige Lørupskilte dukkede op på mange forskellige måder og viste vej til den lille landsby, hvor der sælges miljørigtige malerprodukter.

Mange skilte har myndighederne fjernet, men Ejner Rasmussen sætter nye op og fortsætter den ensomme kamp for synliggørelse af sin landsby, så man her overlever den omsiggribende butiksdød i landdistrikterne.

_____________________

Pressemeddelelse fra WOLF's Linolie- & Trætjærefabrik ApS
St. Heddinge, den 18. maj 2007

Linoliemaling testet under verdens mest ekstreme vejrforhold
"Der er skrevet og sagt meget om linoliemaling gennem tiderne lige fra løgnhistorier om, at linoliemaling afgasser formaldehyd, til drømmen om, at linoliemaling er noget, du selv kan røre sammen hjemme på køkkenbordet. Intet af det holder i virkeligheden. Der ligger et seriøst udviklingsarbejde og mange forsøg bag de produkter, der i dag kan leve op til forbrugerne krav om holdbarhed og hensyn til miljøet." Sådan siger direktør Hans Wolf fra WOLF's Linolie- & Trætjærefabrik.

Igennem tre år har han deltaget i en undersøgelse, hvor en række producenter tester, hvor effektivt forskellige former for grundingsolie og træbeskyttelse beskytter mod trænedbrydende svamp under danske og verdens mest ekstreme vejrforhold.

I undersøgelsen indgår produkter baseret på hhv. opløsningsmidler, linolie og vand, og foreløbig ser det ud til, at Wolfs produkter baseret på ren, ufortyndet linolie kommer ud med undersøgelsens absolut bedste resultat. Undersøgelsen er gennemført af Teknologisk Institut.

Linolien holder til 2,5 meter regn
"Testen startede som et forsøg i 2000 og danner i dag grundlag for en helt ny, særdeles krævende, men også hurtigere metode til test af maling og træbeskyttelse," fortæller konsulent Thomas Mark Venås fra Teknologisk Institut.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en fuldstændig DS/EN 330-prøvning, men at resultaterne alligevel er yderst interessante.

Den igangværende test går i al sin enkelthed ud på, at man behandler tre til fem stykker træ af hver træsort med tre lag træbeskyttelse efter de deltagende virksomheders eget valg. Træet udsættes herefter for vind og vejr i hhv. Danmark og Malaysia. I Malaysia er gennemsnitstemperaturen 24 grader om natten og 31 grader om dagen, og der falder op til 2,5 meter regn om året.

"Da det især er fugt, som skaber betingelserne for de svampe, som nedbryder træværket, har vi afventet resultatet fra Malaysia med spænding," siger Hans Wolf.

"Vi har behandlet vores prøver med Wolfs grundingsolie, Wolfs neutrale linoliemaling og Wolfs hvid, fulddækkende linoliemaling på hhv. kernetræ af sibirisk lærk og skovfyr samt det, man med et fagudtryk kalder "splint" - altså prøver skåret af det yderste ved.

Efter tre år i Malaysia viser kun én af vores i alt 21 prøver andet end let misfarvning i hjørnesamlingerne. Der er ingen tegn på svækkelse eller nedbrydning, og træets fugtindhold ligger på mellem 18 og 29%. Fx er fugtindholdet i fyr splint i gennemsnit 25,2%, hvor det i de øvrige prøver ligger på i gennemsnit 69%.

I rapporten fra forsøget skriver Teknologisk Institut desuden:

"Tre års eksponering i tropisk klima er en ekstrem hård belastning for træbeskyttelsessystemer beregnet for tempereret klima - måske svarende til 10-15 års eksponering i Danmark. Ubehandlet skovfyr splint er til sammenligning reduceret til træpulver."

En sejr for miljøet
"Det er naturligvis et resultat, vi er meget stolte af - især fordi vores produkter er blandt de mest miljøvenlige på markedet. Undersøgelsen dokumenterer, at du ikke behøver bruge kemikalier og opløsningsmidler for at beskytte dit træværk," siger Hans Wolf og forklarer:

"Vores linolieprodukter er ikke tilsat kemikalier, for at slå svampevækst ihjel. I stedet gennemgår linolien en raffinering, som fjerner svampenes vækstbetingelser. Det er derfor alene linoliens unikke egenskaber - især evnen til at trænge dybt ind i træet - som forhindrer råd og svamp.

Men linolien skal beskyttes i flydende tilstand. Derfor tilsætter vi en meget lille dosis konserveringsmiddel, som udelukkende har til opgave at beskytte olien, mens den endnu er i bøtterne. Linolieprodukterne, som er anvendt i undersøgelsen, indeholder mellem 0,08 og 0,1% af det aktive stof IPBC. Det er, så vidt jeg ved, det reneste produkt på markedet.

Jeg ser derfor også resultatet som en sejr for miljøet," slutter Hans Wolf.

Undersøgelsen var i første omgang planlagt til kun at skulle vare tre år, men Wolfs Linolie- & Trætjærefabrik har valgt at deltage i foreløbig to år endnu.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

WOLF's Linolie- & Trætjærefabrik ApS
Eller til forhandler:
Lørup Malervarer
Tlf. 62671058