START  |  SITEMAP  |  PRINT

Se vores præsentationsvideo.
Klik her.

Eller se den på din telefon ved at scanne QR-koden
Grundingsolie

GrundingsolieWolf´s Grundingsolie består af 60% kogt koldpresset linolie, der er ekstra raffineret for næringsstoffer, æggehvidestoffer, samt proteiner mm., samt 40% andre miljørigtige olier, der hver især har til opgave at bevare træet tørt og fuldt diffusionsåbent. Grundingsolien er også tilsat fungicid, som forebyggende middel mod mug og skimmel.

Ønsker man den bedste beskyttelse af sit træværk, bør man altid tænke på konstruktiv træbeskyttelse, hvilket naturligvis i første omgang har med konstruktionen at gøre, men også når det gælder træbeskyttelse, bør denne tankegang anvendes. Betingelserne for angreb af svampe og insekter er tilstedeværelsen af ilt, vand og varme. Kan blot en af disse betingelser fjernes, kan angreb forhindres. Svampeangreb kan etableres ved vandprocenter over 20 og angreb af borebiller kræver vandprocenter på 11-13. Den bedste forsikring mod angreb af råd, svamp og biller er derfor at holde træet tørt. Dette bør indgå ved valg af træbeskyttelse.

Jo længere grundingsolien trænger ind og jo mindre fordampning des bedre beskyttelse, da det netop giver et lavt vandindhold. Wolf´s Grundingsolie er uden opløsningsmidler og andre fordampelige stoffer. Derfor fordamper den heller ikke. Wolf´s Grundingsolie trænger dobbelt så langt ind i træet som ren koldpresset linolie (testet af Malerteknisk Rådgivning). Den store indtrængningsevne betyder, at porerne i træet er fyldt godt op med olie, hvilket igen bevirker, at træ behandlet med Wolf´s Grundingsolie får det meget lave vandindhold, som er afgørende for at bevare træværket.

Den meget store indtrængningsevner bevirker også, at overfladen efterlades meget tør. Det giver en bedre ”hæftebro”, dvs. vedhæftningsevne for den efterfølgende overfladebehandling.

Wolf´s Grundingsolie bruges også til vedligeholdelse og opfriskning af linoliebehandlede eller tjærede overflader.

Anvisning: Træet rengøres for støv og snavs. Nyt som gammelt træ neutraliseres med Wolf´s Husrens. Dagen efter gives Grundingsolie. Husk at omrøre Wolf´s produkter inden brug. For dybere mætning gives Grundingsolie to gange vådt i vådt. Lad træet tørre i 3-5 døgn(max. 1 måned). Ved efterfølgende tjæring er tørrertiden op til 10-14 døgn, især på høvlede overflader.