START  |  SITEMAP  |  PRINT

Se vores præsentationsvideo.
Klik her.

Eller se den på din telefon ved at scanne QR-koden
Linolier

Mellemolie

MellemolieEr fremstillet af kogt koldpresset linolie, hvor næringsstoffer, æggehvidestoffer, proteiner mm. er bortraffineret samt andre miljørigtige olier og fungicid, som forebyggende middel mod mug og skimmel. Wolf´s Mellemolie trænger godt ind i træet, men ikke så dybt som Grundingsolie. Mellemolie er velegnet som anden gang grunding oven på en gang Grundingsolie, hvor man gerne vil fremme sit malerarbejde, eller hvor der er tale om meget udtørret træ. Mellemolie er også velegnet til evt. fortynding af udendørs Linoliemaling, men husk altid at fortynde så lidt som muligt. Mellemolien kan også anvendes til vedligeholdelse af olierede eller tjærede overflader.
 
Anvisning: Overfladen rengøres og desinficere med Wolf´s Husrens. Påfør Wolf´s Grundingsolie en gang. Lad træet tørre 1-2 døgn, hvorefter der påføres Wolf´s Mellemolie en gang. Efter et døgn og senest efter en måned skal der overfladebehandles.

Brugte klude afbrændes efter brug, da de kan selvantænde.

Genbehandlingsolie

Genbehandlingsolie

Er fremstillet af kogt koldpresset linolie, hvor næringsstoffer, æggehvidestoffer, proteiner mm. er bortraffineret samt andre miljørigtige olie, bl.a. hærdende olier. Wolf´s Genbehandlingsolie indeholder UV-filter og fungicid. Wolf´s Genbehandlingsolie er velegnet til vedligeholdelse af ikke udtørrede tidligere linoliemalede overflader udendørs. Genbehandlingsolien bevarer malingens diffusionsåbne overflade.

Anvisning: Overfladen rengøres og desinficeres med Wolf´s Husrens. Husk at omrøre produktet før brug. Når overfladen er tør påføres Wolf´s Genbehandlingsolie meget tyndt med pensel.

Brugte klude afbrændes efter brug, da de kan selvantænde.

Linoliefernis

Linoliefernis

Består af presset hørfrøolie tilsat tørrelse, som fremmer optørringen. Linoliefernis bruges som bindemiddel i indendørs temprafarver, eller som fortynder i Wolf´s Indendørs Linoliemaling, men husk altid at fortynde så lidt som muligt. Linoliefernis bruges også til oliebehandling af udpint træværk indendørs og til fortynding af kunstnerfarver. Indeholder IKKE fungicid.

 

Vær opmærksom på, at brugte klude afbrændes efter brug, da de kan selvantænde.

Koldpresset linolie

Koldpresset Linolie

Er en presset hørfrøolie, som er udvundet ved første presning, hvorved man får den reneste og fineste linolie. Den koldpressede linolie er den af alle linolier, der har de mindste molekyler og derved den bedste indtrængningsevne. Koldpresset linolie bruges til oliebehandling af indvendigt træværk, som bindemiddel indendørs temprafarver m.v. Koldpresset linolie kan også bruges som fortynder i Wolf´s Indendørs Linoliemaling, men fortynd altid så lidt som muligt.

Brugte klude afbrændes efter brug, da de kan selvantænde.

Rå linolie

Rå Linolie

Er en presset hørfrøolie. Den Rå Linolie er mere uren end f.eks. koldpresset og linoliefernis. Tilgengæld er olien billigere, idet der udvindes en højre olieprocent af hørfrøene. Anvendes som bindemiddel i kunstnerfarver, men kan også bruges til grunding af meget udpint indvendigt træværk, men vil her give en mere klæbrig overflade en andre linolier.

Brugte klude afbrændes efter brug, da de kan selvantænde.

Bleget linolie

Bleget Linolie

Anvendes hvor der ønskes et minimum af farvetiltag, f.eks. til drejearbejder i meget lyse træsorter. Bleget linolie kan også anvendes til rivning i lyse pigmenter samt i kunstnerfarver.

Tungolie

Tungolie

Kaldes også Kina Træolie og udvindes fra Tungtæet. Tungolie er en tørrende olie, som giver en hård meget vandafvisende overflade. Tungolie har en gylden farve.

Standolie

Standolie

En linolietype med en meget sej konsistens, der fremkommer fordi olien er behandlet så molekylerne hænger sammen i lange kæder kaldet polymerisering.

Standolie tørrer og ældes langsommere end andre olier. Efter optørring giver den en blankere overflade.

Standolie anvendes sjældent som rent bindemiddel i linoliemaling, men en tilsætning af 10% standolie i linoliemalingen giver en bedre vejrbestandighed samt øger farvens holdbarhed væsentligt.