START  |  SITEMAP  |  PRINT

Se vores præsentationsvideo.
Klik her.

Eller se den på din telefon ved at scanne QR-koden
Linoliemaling

Linoliemaling

Hvorfor bruge linolie?

Fordi linolie har en række helt specielle egenskaber. For det første består linolie af meget små molekyler, også meget minde end i andre malinger. Det betyder, at linolie let trænger meget langt ind i træet. Linolie hærder ved optagelse af ilt fra luften, som giver en rum- og vægtforøglese på op til 20%, hvilket igen giver en væsentligt fyldigere malingsfilm end andre malingstyper. En anden værdifuld egenskab er, at linolien følger træets bevægelser både ved indtørring og udvidelse. Linoliemaling har desuden den egenskab, at den kvælder i fugtigt vejr, dvs. den optager fugt i malingsfilmen og afgiver den igen ved lavere fugtighed. Med andre ord kan man sige, at den ”fanger” fugten, inden den når ind i træet. En tredje fordel ved linolie er dens helt specielle evne til at gendanne sig selv ved påføring af ny linolie. Linoliemaling vedligeholdes med et nyt lag Grundingsolie og linolien er i stand til at udbløde og trænge igennem de gamle underliggende malingslag og ind i træet.

Wolf´s Linoliemaling er baseret på kogt koldpresset linolie, der er ekstra raffineret for mikronæringsstoffer, æggehvidestoffer samt proteiner mm. Wolf´s Linoliemaling indeholder ikke terpentin eller andre opløsningsmidler. Den har derfor Mal-koden 00-1(1993), som indebærer, der må arbejdes med den efter samme regler som vandbasseret maling. Wolf´s linoliebaserede produkter bliver testet hos anerkendte institutter efter europæiske normer. I testen prEn 927-3 opnåede systemet karakteren ”A-mild”, hvilket svarer til den højeste karakter under danske forhold. Ligeledes med særdeles flot resultat fik systemet godkendelsen EN 152.

Anvendelse: Træværk beton, mur, jern mv. Glans: 50.

Anvisning: Overfladen afvaskes for støv og snavs. Nyt som gammelt træ behandles med Wolf´s Husrens. Sugende overflader grundes med Wolf´s Grundingsolie 2 gange vådt i vådt for max. levetid og beskyttelse. Lad træet tørre 3-5 dage afhængig af træets hårdhed. Husk at omrøre malingen inden brug. Wolf´s Linoliemaling påføres 2-3 gange i meget, meget tynde lag til overfladen har en ensartet glans med min. 24 timer mellem hver strygning. Bemærk: Ved for tyk påføring vil tørretiden forlænges væsentligt med risiko for rynkedannelser til følge.

Bemærk: Brugte klude afbrændes efter brug, da de kan selvantænde.

Linoliemaling fås som fulddækkende i 25 standartfarver samt i 4 specialfarver, som kun fås på bestilling. Endvidere kan vi tone linoliemaling efter NCS-, TVT- og RAL-skalaen.

Linoliemaling fås også som transparent(halvdækkende) i alle farver.

Linoliemaling fås tillige farveløs kaldet Neutral Transparent eller Topolie.